1. Varm ovnen til 200°C.
     
  2. Ha potetbåter på et bakebrett og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 30 minutter til de er møre og gylne i kantene.
     
  3. Kok speltperler etter anvisning på pakken.
     
  4. Kok opp en stor kjele med saltet vann og kutt purren i lange biter på ca. 7 cm. Tilsett purren i vannet og la de koke i 10 minutter.
     
  5. Visp sammen egg, fløte, hvitløk, timian, salt og pepper.
     
  6. Fordel de kokte speltperlene og strimler med fennikel i en ildfast form. Legg purren på rad på toppen og hell over eggemassen. Riv over ost og bak i ovnen i ca. 15 minutter.
     
  7. Server den gratinerte purren med potetbåter.

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 g potet, i båter

1 1⁄2 dl speltperler
1 fennikel, tynne strimler
4 stk purre, 7 cm lange biter

2 egg
1,5 dl fløte
2 fedd hvitløk, revet
1⁄2 ost, revet
olje til steking* salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes