1. Varm ovnen til 230°C.

  2. Kok ris etter anvisninger på pakken.

  3. Varm en stor kjele med litt olje. Stek løk og aubergine til det har tatt farge. Tilsett tacokrydder, grovhakket tomat og la det surre et minutt. Sil og skyll bønnene og tilsett i gryten sammen med 1 dl vann. Legg på lokk og la det småkoke i 5 minutter.

  4. Bland sammen ingrediensene til salsaen. Tilsett gjerne litt og litt chili om du er usikker på hvor sterk du ønsker den. Smak til med salt og pepper.

  5. Skyll den ferdigkokte risen i kaldt vann slik at den ikke kleber. Tilsett i gryten, rør sammen og smak til med salt, pepper og persille.

  6. Legg tortillalefsene ut på kjøkkenbeken og fordel fyllet langs midten. Rull sammen og legg i en ildfast form med skjøten ned. Topp med revet ost og stek i ovnen til osten er smeltet.

  7. Kutt gjerne burritoene i to med en brødkniv og server med avocadosalsa, salat og tacosaus.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Burritofyll:
1 pk ris
1 løk, hakket
1 aubergine, ternet
1 beger tacokrydder
2 tomater, grovhakket
1 boks kidneybønner
1 boks smørbønner
1 dl vann
1⁄2 bunt persille, hakket

Avocadosalsa:
1⁄2 potte koriander, hakket
1 rødløk, finhakket
1 tomat, finhakket
1 avocado, ternet
1⁄2 lime, saften
1⁄2 - 1 rød chili, finhakket

1 pk tortillalefser
1⁄2 Fosheim ost, revet
1 salat
1 glass tacosaus

olivenolje*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes