Varm ovnen til 200°C.

Kok opp rikelig med saltet vann.

Knip av de grønne bladene på blomkålen. Fra toppen, del blomkål i fire like store båter. Kok båtene i 8 minutter og deretter løft dem ut av vannet. Tilsett speltperlene i vannet, kok i ca. 15 – 20 min og sil av vannet når de er møre.

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel og visp sammen. Spe med melk og vann mens du visper til du får en hvit saus. La det koke under omrøring i 3 minutter. Tilsett revet ost, smak til med litt revet muskat, salt og pepper.

Legg blomkålen, tomatene og bønnene i en ildfast form (kle gjerne bunnen med bakepapir) og fordel sausen i formen. Bak i ovnen til blomkålen er gratinert og har fått en fin farge, ca. 10-20 minutter.

Bland ingrediensene til salaten og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.

Tid: 30-40 min


2 blomkål – hver delt i 4 båter
1 boks smørbønner, silt
1 boks cherry tomat

Bechamel:
40 g smør
40 g mel
4 dl melk*
1 dl vann
100 g parmesan, revet revet muskat*

Salat:
1 dl speltperler
1⁄2 agurk, i skiver
1⁄2 rødløk, i tynne skiver
1⁄2 bunt reddik, finkuttet
1⁄2 salat, vasket

ekstra jomfru olivenolje*
salt og pepper*