1. Varm oven til 220°C og kok opp en stor kjele med saltet vann.

    Lag ostesaus: 
     
  2. Smelt smør i en kjele og visp inn melet. Spe med melk mens du visper til en jevn saus. La det småkoke i 5 minutter og rør med jevne mellomrom så det ikke brenner seg. Rør inn revet ost slik at det smelter inn i sausen og smak til med salt, pepper og muskat.

  3. Ha blomkålbuketter i det kokende, salte vannet og kok i 3 minutter. Tilsett deretter brokkolibuketter og kok videre i 2 minutter. Løft ut grønnsakene av vannet og la de dampe av seg et par minutter på en tallerken før du legger de i en ildfast form. Kokevannet sparer vi til potetene, så ikke hell det ut.

  4. Fordel ostesausen over grønnsakene i den ildfaste formen og stek i ovnen i 15-20 minutter til de er møre og gylne.

  5. Legg hele posen med poteter i det kokende vannet fra grønnsakene, skru ned varmen og la det ligge til resten av maten er klar.

  6. Riv gulrøtter på et rivjern til en råkostsalat. 
  7. Strimle bacon og stek den i panne til den er sprøstekt. Trikset med sprøtt bacon er at du har høy varme fra starten av og skrur ned varmen og steker det ferdig.

  8. Ta formen med gratinerte grønnsaker ut av ovnen og strø over bacon. Hell av vannet på potetene, klipp hull på posen og hell over i en serveringsskål.

  9. Server gratinert blomkål- & brokkoli med poteter og råkostsalat.

 

Tid: 25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 blomkål, buketter
1 brokkoli, buketter
1 pk bacon, strimlet
1 pk sous vide potet
4 gulrøtter, revet

ostesaus:
50 g smør*
50 g hvetemel*
6 dl melk
1⁄2 ts revet/malt muskat*
100 g Fosheim ost, revet

salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


For glutenfro oppskrift, erstatt hvetemel med glutenfritt mel. Vi har brukt både bokhvete-, jytte- og kikert mel som alt gir en like god saus.