1. Varm ovnen til 225 °C.
     
  2. Del aubergine på langs og legg på et bakebrett med innsiden opp. Pensle overflaten med olje, dryss over salt og bak i ovnen i ca. 25 minutter.
     
  3. Kok hirse etter ansvisning på pakken.
     
  4. Bland sopp, butterbeans, ost og rømme i en bolle. Smak til med salt og pepper.
     
  5. Bland sammen ingrediensene til salaten og vend inn litt god olivenolje.
     
  6. Ta auberginen ut av ovnen når den er mør. Fordel osteblandingen over og sett tilbake i ovnen. Stek til osten er smeltet og gyllen, ca. 15 minutter.
     
  7. Server den bakte auberginen med hirsesalaten.

Tid: 45 minutter
Antall personer: 4


2 aubergine, delt i to på langs

1 pose aromasopp, grovhakket
1 boks butterbeans, grovhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
100 g ost, revet
1⁄2 beger Rørosrømme

Salat:
2 dl hirse, kokt
1 rødløk, fine terninger
200 g gulrot, fine terninger
1⁄2 agurk, fine terninger

 


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes