Kok pasta i godt saltet vann, etter anvisning på pakken.

Stek sopp og panchetta i en panne med litt olje til det er gyllent og fått skikkelig med farge. Skru ned varmen og tilsett løk, paprika og cherrytomat. La det steke videre til løken er blank. Tilsett 2 dl fløte i pannen og gi sausen et oppkok. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sil av vannet på pastaen og bland med sausen.

Visp sammen resten av fløten med eggeplommene. Tilsett i pas- taen mens du rører. Dette vil tykne sausen, så dersom den blir for tykk kan du spe med litt melk.

Dryss over nykvernet pepper og server.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 pk bokhvete pasta

1 bit panchetta, ternet
150 g sopp, skivet
1 løk, finhakket
1⁄2 paprika, strimlet
1 boks cherrytomat, delt i to

1 fløte
2 eggeplommer

olje til steking*
salt og pepper*

 

 

 

*Fra kjøkkenskapet