Frosne rundstykker

Basert på Kolonihagen Bakeri sine mestselgende brød har vi utviklet en serie rundstykker. Fra fine rundstykker med Rørossmør, til familiens favoritt med hirse, til grove rug "shots" med surdeig.  

Pakkene kommer med 8 rundstykker, stekes i ovnen i 6–8 minutter på 190–210 grader.  


Rug-rundstykker

Rug har ikke hvetens evne til å danne proteinnettverk, og rundstykkene blir derfor mer kompakte enn et rent hvetebasert rundstykke. Til gjengjeld har rug et betydelig høyere innhold av kostfiber, som igjen gir en god og lang metthetsfølelse. 

INGREDIENSER Vann, sammalt spelt* (13,3 %), hvetemel*, sammalt rug* (11,4 %), klemt spelt* (7,2 %), klemt rug* (7,2 %), surdeig av rug*, solsikkekjerner*, linfrø*, gjær, sirup*, salt. 
GROVHETSSKALA 79 %


Hirse-rundstykker

Hirse er den eldste av alle kornsorter, og kan spores hele 8.000 år tilbake. Navnet hirse stammer fra indogermansk ord for mettelse og næring.

INGREDIENSER Hvetemel*, vann, klemt hvete* (8,4 %), hirsefrø* (16 %), sammalt hvete* (5,7 %), havregryn* (3,8 %), linfrø*, solsikkekjerner*, gjær, bokhvete*, salt. 
GROVHETSSKALA 30 %


Fine rundstykker med Rørossmør

Om fine rundstykker ikke er det sunneste du kan spise hver dag, så er det lite som slår et nystekt fint rundstykke i smak. Spesielt når man i tillegg baker med godt smør. 

INGREDIENSER Hvetemel*, vann, Røros-smør (fløte*, havsalt, melkesyrekultur (4,4 %)), sukker*, gjær, salt. Dekorert med blå valmuefrø*. 
GROVHETSSKALA 0 %


*økologiske ingredienser