Varm ovnen til 200°C.

Kok middagsperler etter anvisning på pakken.

Kok blomkål og brokkoli i godt saltet vann i 5 minutter. Sil av vannet og la det dampe av seg i kjelen.

Fordel kokt blomkål og brokkoli i en ildfast form sammen med løken.

Visp sammen egg, melk, finhakket persille og fetaost. Smak til med salt og pepper, og fordel massen i den ildfaste formen. Stek formen i ovnen i 25-30 minutter. Når eggemassen har satt seg er den klar. Ta den ut og la den stå og hvile i 5 minutter før du serverer.

Bland grønnsakene til salaten med de kokte speltperlene. Bland hvitløk med yoghurt og smak til med salt og pepper. Server salaten og dressingen sammen med frittataen.

Tid: 40 min


Frittata
1⁄2 brokkoli, små buketter
1⁄2 blomkål, små buketter
1 løk, ternet
8 egg
2 dl melk*
1⁄2 potte persille, finhakket
1 pk feta, smuldret

Byggsalat
1,5 dl Middagsperler
1 salat, vasket
200 g gulrot, revet
1 eple, ternet
1⁄2 agurk

Yoghurtdressing
1⁄2 beger yoghurt
1 fedd hvitløk, finhakket

smør/olje til steking*
salt og pepper*