Varm ovnen til 200°c og finn frem en stor stekepanne uten plasthåndtak. (Alternativt se nederst på siden/middagstips!)

Kok de røde linsene etter anvisning på pakken i saltet vann.

Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Kutt grønnsakene til fritattaen.

Stek sopp og løk på høy varme i litt olje til det er gyllent og mørt. Tilsett fennikel, squash og paprika, sett ned varmen litt og la det surre med til det er mørt.

Dryss osten over grønnsakene og hell i eggemassen.

Sett hele pannen inn i ovnen og stek fritattaen i ca. 20 minutter.

Kutt grønnsakene til salaten. Vend i en stor bolle med linser, olive- nolje, salt og pepper.

Middagstips:
Obs! Om du har plasthåndtak på stekepannen din, sett heller på et lokk og la den steke ferdig på kokeplaten på veldig lav varme.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Fritatta:
6 stk egg
1 dl melk
salt og pepper
200 g aromasopp - i skiver
2 stk løk – finkuttet
grotte ost – revet i biter
1 stk paprika – strimlet
1⁄2 stk fennikel - strimlet
1⁄2 stk squash – i halvmåner

Salat:
2 dl røde linser – kokt
1⁄2 stk Salat – vasket og revet
200 g tomat – delt i to
1 bunt reddik – revet
1/2 stk agurk – strimlet
1⁄2 fennikel – i supertynne skiver
ekstra jomfru olivenolje*

*Fra kjøkkenskapet