Varm ovnen til 180°C.

Visp egg, melk, salt og pepper.

Kok 1 del hirse i 2 deler vann og litt salt til alt vannet er kokt inn.

Stek sopp, løk, squash og paprika godt i en panne til løken er blitt skikkelig karamellisert og kantarellen har falt godt sammen.

Ha de stekte grønnsakene over i en ildfast form på størrelse med stekepannen. Hell eggemassen over og stek i ovnen i 12 minutter.

Bland yoghurt med sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Bland sammen grønnsakene og hirsen til salaten og server med yoghurtdressingen.

Tips
En av våre beste venner på kjøkkenet er mandolinjernet. Bruk en mandolin for å skjære gulbetene og fennikelen i så tynne skiver som mulig. Men pass på fingrene!

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


6 stk Egg
1 dl melk
salt og pepper*

100 g kantareller (børstet rene)
2 stk løk (finsnittet)
½ stk squash (strimlet)
1 stk paprika (strimlet)

2 dl hirse
½ stk salat (vasket og revet)
½ bunt reddik (tynne skiver)
2/3 stk agurk (i halve skiver)
1 pk perletomat (delt i to)
1 stk gulbete (supertynne skiver)
½ stk fennikel (tynne skiver)

½ beger Rørosyoghurt
½ stk sitron (saften)
salt og pepper*

*fra kjøkkenskapet