1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Varm den største stekepannen (eller wokpannen) du har med litt olje. Stek kjøttet til det har en fin stekeskorpe og er gjennomstekt. Løft ut kjøttet av pannen og legg til side.

  3. Tilsett litt mer olje i pannen om nødvendig. Stek løk, brokkoli, paprika, chili, hvitløk og ingefær til det begynner å bli mykt. Tilsett kjøtt, ris og erter i pannen og bland godt sammen.

  4. Lag en liten grop midt i pannen, klekk i eggene og rør i eggene med en gaffel. Når eggene begynner å sette seg, rør hele fried ricen godt sammen.

  5. Smak til med soyasaus, revet limeskall, limesaft, salt, pepper og finhakket koriander.


Middagstips:

Hvis du ikke har en skikkelig romslig panne kan det være det er lettere å lage middagen i to stekepanner fremfor å overfylle den ene.

Tid: 30 min


1 pk ris

1 pk strimlet svinekjøtt
1 løk, strimlet
1 brokkoli, små buketter
1 paprika, strimlet
1/2 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finrevet
1 bit ingefær, finrevet
2 egg
1 pk erter

1 lime, saft og revet skall
1⁄2 potte koriander, finhakket
soyasaus*
salt & pepper*
olje til steking*


*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes