1. Varm ovnen til 200°C.
     
  2. Kok pasta et par minutter kortere enn anvist på pakken. Pastaen vil kokes helt ferdig i ovnen.
     
  3. Tilbered hirse til salaten etter anvisning på pakken.
     
  4. Varm en panne på middels varme med litt olje. Stek hvitløk, chili, løk, gulrot, paprika og aubergine til det er gyllent og begynner å bli mykt. Tilsett tomatpassata og kok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
     
  5. Legg den kokte pastaen i en ildfast form, hell over tomat- sausen med grønnsakene og topp med revet ost. Stek formen i ovnen til osten er smeltet og gyllen.
     
  6. Bland sammen ingrediensene til salaten og vend inn litt god olivenolje, salt og pepper.
     
  7. Server bokhvetelasagnen med hirsesalaten.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 pk bokhvetefusilli
2 fedd hvitløk, finhakket
1⁄2 chili, uten frø/finhakket
1 løk, strimlet
100 g gulrot, revet grovt
2 paprika, strimlet
1 aubergine, ternet
1 glass tomatpassata
100 g ost, revet

Salat:
1 dl hirse, kokt 1⁄2 salat, vasket
1 tomat, ternet
1 eple, revet
olje til steking*
salt og pepper*
ekstra jomfru olivenolje*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes