1. Varm ovnen til 180°C.

  2. Del avocadoen veldig forsiktig med en kniv: Skjær rundt stenen fra toppen, vri rundt og del i to. Kakk helen av kniven i stenen og vri rundt for å løsne stenen.

  3. Skrap ut avocadokjøttet og mos med en gaffel i en bolle. Tilsett lime- eller sitronjuice, olivenolje, salt og pepper.

  4. Ha couscous i en liten kjele. Kok opp 9 dl vann og hell over couscousen. Sett på et lokk og la den stå i 10-15 minutter. Rør rundt med en gaffel før servering.

  5. Kutt fisken i biter og legg i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 5-7 minutter.

  6. Pakk lompene inn i aluminiumsfolie og varm i ovnen i 5 minutter.

  7. Vask og kutt grønnsakene og legg i små skåler.

  8. Server lompene, fisken, guacamolen, tacosausen og grønnsakene på bordet og la hele familien sette sammen sin egen favorittlompe. Det som ikke går inn i lompen blir en veldig god salat ved siden av.



MIDDAGSTIPS

Ønsker du en litt mer spenstig quacamole? Tilsett litt finhakket chili, løk, tomat og eventuelt koriander! Eller del guacamolen i to – én for de store og én for de små.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 avocadoer, most
1 lime eller 1⁄2 sitron*

1 pk couscous
1 pk sei
1 pk tacolomper
1 agurk, ternet
2 tomater, ternet
1 paprika, ternet
1 hjertesalat, kuttet

1 glass tacosaus