1. Smelt smør i en liten kjele. Rør inn melet og la det frese i 30 sekunder. Spe med litt og litt vann mens du visper til en fin hvit saus. Tilsett fiskebuljong og kok opp.

    Mens suppen koker:

  2. Kutt grønnsakene, tilsett alt i suppen utenom purren, og kok til grønnsakene er møre. Tilsett purren helt til slutt når grønnsakene nærmer seg ferdig.

  3. Tilsett fløte i suppen og gi det et nytt oppkok. Smak til med sukker, sennep, eddik, salt og pepper. Skru ned varmen på kokeplaten, tilsett fiskestykkene og la det trekke et par minutter til fisken er klar.

Middagstips

Bruk det glutenfrie melet du foretrekker. Vi har forsøkt jytte-, bokhvete og kikertmel. Alt ga en like god saus.

Skal du heller ikke ha melk? Da kan du klarne smøret først, eller bruke det plantemargarinet du ønsker. Erstatt fløten med en skvett kokosmelk, litt havrefløte eller lignende.

Tid: 30 min
Antall personer: 4


30 g smør*
30 g glutenfritt mel*
8 dl vann
1 fiskebuljongterning*

350 g gulrøtter, skivet
200 g persillerøtter, skivet
300 g potet, ternet
1⁄2 purre, skivet
1 kartong fløte
1 ss sukker*
1 ts dijonsennep*
1 ss eddik*
salt og pepper*

1 pk torsk, ternet


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes