Rør ut fiskebuljong i kokende vann slik at du får en ferdig kraft.

Smelt smør i en kjele og rør i melet. Spe med varm kraft og fløte/ melk slik at du får en hvit saus. Kok opp, tilsett grønnsakene og la gryten koke i 5-8 minutter til den tykner og melsmaken er borte. Rør med jevne mellomrom slik at sausen ikke brenner seg.

Når grønnsakene er møre, tilsett fiskepuddingen og smak til med salt, pepper, et dryss kajennepepper og sitronsaft.

Server med revet pepperrot på toppen.

Middagstips!

  • Bruk det glutenfrie melet du har i skapet. Vi har forsøkt med bokhvetemel, kikertmel og jyttemel. Alt blir like smakfult og godt - og du får den gode kremede sausen uten bruk av hvetemel.
  • Server gjerne med glutenfritt brød og godt smør ved siden av.

Tid: 30 min


60 g glutenfritt mel*
60 g smør*
9 dl vann fiskebuljongterning*
1 dl fløte/melk*

1 purre, vasket og skivet
300 g gulrot, ternet
600 g potet, skrelt og ternet

1 pk fiskepudding, ternet

salt og pepper*
kajennepepper*
1 sitron*, saften
pepperrot, etter smak