Del potetene i to og kok i lettsaltet vann til de er ferdige. Koketiden vil variere ut fra størrelsen på potetene. Når potetene er ferdige, sil av vannet, tilsett sukkerertene, sett på lokk og la de få dampet seg ferdig sammen med potetene. Obs! Ikke sett gryten tilbake på den varme platen. 

Vend sammen rømme og revet pepperrot. Smak til med salt, pepper og la den stå og trekke smak til servering. 

Kutt gulrot i terninger og kok til de er møre. Tilsett litt smør og mos med en stavmikser eller kjøkkenmaskin til en slett puré. Smak til med salt og pepper.

Kutt fiskepuddingen i skiver og varm en stekepanne med litt olje og smør. Stek fiskepuddingen på begge sider til skivene er fine, gylne og gjennomvarme. 

Kutt reddik i så tynne skiver du klarer – eller ved hjelp av et mandolinjern. Pass fingrene. 

Server fiskepuddingen med gulrotpuré, pepperrotrømme, høvlet reddik, potet- & sukkererter.

Tid: 30-40 minutter


700 g potet, delt i to
1 pk sukkererter
1–2 ss smørK

1 ss pepperrot, revet
½ beger Rørosrømme

600 g gulrot, ternet 

1 pk fiskepudding

1 pk reddik, høvlet

salt & pepperK     
smør & olje til stekingK


K = fra kjøkkenskapet