Del potetene i to og kok i lettsaltet vann til de er ferdige.

Koketiden vil variere ut fra størrelsen på potetene. Når potetene er ferdige, sil av vannet, tilsett sukkerertene, sett på lokk og la de få dampet seg ferdig sammen med potetene. 

Obs! Ikke sett gryten tilbake på den varme platen.

Kok gulrøttene til de er møre. Tilsett litt smør og mos med en stavmikser eller kjøkkenmaskin til en slett puré (A). Smak til med salt, pepper og en skje rømme. 

Kutt fiskepuddingen i skiver og varm en stekepanne med litt olje og smør. Stek fiskepuddingen på begge sider til skivene er fine, gylne og gjennomvarme (B)

Kutt reddik i så tynne skiver du klarer – eller ved hjelp av et mandolinjern. Pass fingrene. 

Server fiskepuddingen med gulrotpuré, høvlet reddik, potet og sukkererter.

Tid: 30-40 minutter


700 g potet, delt i to
1 pk sukkererter
1-2 ss smør*

600 g gulrot, skrelt, ternet
ca. 1 ss Rørosrømme

1 pk fiskepudding
1 pk reddik, høvlet

salt & pepper*
smør & olje til steking*  


*fra kjøkkenskapet.