Bland sammen eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er helt oppløst. Kutt agurk og fennikel tynt med en mandolin eller kniv. Bland med 1 ts salt og la det stå i 15 minutter. Etter 15 minutter klemmes vesken ut av agurken. Bland så sammen med syltelaken. Her kan den stå å trekke til resten av maten er klar, jo lengre jo bedre.

Kok hirse  etter anvisning på pakken. Tilsett et par sitronskiver i kokevannet som du fisker ut før du serverer. Tilsett litt olivenolje og koriander før servering.

Kutt fisken i ”fiskepinner”, salte og pepre stykkene. Ha mel i en skål og vend fiskestykkene i melet. Legg stykkene på et brett.

Varm en panne med med litt smør og olje. Stek fiskepinnene i ca. 3-4 minutter på hver side. For å sjekke om fisken er ferdig kan du stikke tuppen på en kniv i et av stykkene og holde den der i 5 sekunder, er tuppen på kniven varm er fisken ferdig.

Riv gulrot, vask og riv salat, kutt tomat i terninger. Ved sammen med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Klem litt sitronjuice over fiskepinnene og server med salat, syltet fennikel- og agurk og hirse.

Kommentar:

  • For en enda sunnere variant, vend fiskepinnene i fullkornsmel, kokkosmel eller annet valgfritt mel!
  • Vi er så utrolig glade i syltet agurk at vi har brukt dette i både denne retten og i burgeren. Lag derfor dobbel mengde og spar på halvparten til neste måltid så sparer du tid.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk seifilet
50 g glutenfritt mel*
¼ sitron*

3 dl hirse
¼ sitron*
kaldpresset olivenolje*
½ pt finhakket koriander

½ salat
250 g tomat
100 g gulrot
¼ sitron*

Syltet agurk- og fennikel
¼ dl eddik
½ dl sukker
¾ dl vann
½ stk agurk
½ fennikel
1 ts salt*

*Fra kjøkkenskapet