1. Kok opp en stor kjele med vann og legg posen med potet i vannet. Skru av varmen og la potetene ligge i vannet til resten av middagen er ferdig.
     
  2. Ha egg, mel og brødkrumme i hver sin skål. Kutt fisken i ”pinner” (ca. 50 g pr. pinne) og vend pinnene først i mel, så egg og til slutt brødkrumme.
     
  3. Varm to stekepanner, hvis du har, med litt smør og olje. Stek fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Hold en knivspiss i en av fiskepinnene i 5 sekunder, om knivspissen da er varm er fiskepinnene ferdig.
     
  4. Bland sammen salat, agurk og gulrot til en salat og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
     
  5. Server fiskepinnene med poteter, salat, rømme og sitron. Klem sitronsaften over fiskepinnene ved servering.

Middagstips

Ønsker du å lage en klassisk råkost? Riv 2 gulrøtter og 1 eple på et rivjern. Bland 1 ss sukker med 3 ss sitronsaft. La sukkeret løse seg opp og bland i gulrøttene.

Tid: 40 minutter


1 pk torskefilet, delt i ”pinner”
2 egg, vispet
50 g hvetemel*
1 pose brødkrumme

1 pose sous vide potet

1⁄2 salat, vasket og revet
1⁄2 agurk, tynne bånd
200 g gulrot, revet

1⁄4 sitron**
1⁄2 boks rømme
olje & smør til steking*
olivenolje*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes