1. Ha 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt i en gryte og kok opp. Når det koker – rør rundt og skru ned var- men. Sett på lokk og la det småkoke i 15-18 minutter til alt vannet er absorbert. Ha i mer vann dersom risen ikke er ferdig.
     
  2. Varm en vid gryte med litt olje. Stek løk, chili, ingefær og hvitløk til løken er blank. Tilsett ternet potet sammen med karrikrydder og stek til det virker som krydderet begynner å feste seg i bunnen av gryten. Tilsett tomat, blomkål, linser og nok vann til at alle grønnsakene er dekket.
     
  3. La karrigryten koke i 10-15 minutter til linsene er møre. Skru ned varmen, tilsett fiskebitene, sett på et lokk og la fisken trekke i ca. 5 minutter. Løft ut en bit og klem for å sjekke at fisken er ferdig.
     
  4. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt en klype sukker.
     
  5. Server fiskekarri med masse frisk koriander og en klatt yoghurt.

Middagstips

Bruk også stilkene på korianderen. De kan fint
spises og har masse smak.

 

Tid: 35-45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

1 løk, skivet
1⁄2 - 1 chili, uten frø, finhakket
ca. 3 cm ingefær, revet
2 fedd hvitløk, finhakket
300 g potet, ternet
1 stk blomkål, buketter

1 beger Indisk krydder
2 tomater, ternet
1 pk røde linser
1 pk torsk, ternet

1 bunt koriander, grovhakket
4 ss Rørosyoghurt
1⁄2 sitron, saften
1 klype sukker**
salt & pepper


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes