1. Varm ovnen til 230 °C. 

  2. Skrell og kutt rotgrønnsakene i biter, fjern kjernen på fennikelen og del i båter. Legg i en ildfast form med litt olje, sitronsaft, salt & pepper. Bak i ovnen i 20 minutter. 

  3. Når det er 10 min igjen av steketiden legg fiskekakene på toppen av formen og la de bli gjennomvarme. 

  4. Kok opp en kjele med vann, tilsett ertene og la de trekke i vannet til de er varme. Sil av vannet, tilsett så mye smør du tåler og kjør til en puré med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Spe med litt melk eller mer smør dersom du ønsker en løsere puré. Smak til med salt og pepper. 

  5. Server fiskekakene med ertepurè og ovnsbakte grønnsakene.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


400 g gulrot, biter
1 sellerirot, biter
1 fennikel, båter
300 g pastinakk, biter
1⁄2 sitron, saft

2 pk fiskekaker

1 pk erter
smør*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes