Varm ovnen til 230°C.

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann og kok ternet potet i 5 minutter. Sil av vannet og ha potetene over i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 15 minutter til de er gylne.

Ha egg, mel og brødkrumme i hver sin skål. Kutt fisken i ”pinner” (ca. 50 g pr. pinne) og vend pinnene først i mel, så egg og til slutt brødkrumme.

Varm gjerne to stekepanner med litt smør og olje. Stek fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side til de er ferdig. Hold en knivspiss i en av fiskepinnene i 5 sekunder, om knivspissen da er varm når du trekker den ut er fiskepinnene ferdig.

Kok opp en kjele med vann, tilsett ertene og la de trekke i vannet til de er varme. Sil av vannet, tilsett så mye smør du tåler og kjør til en puré med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Spe med litt melk eller mer smør dersom du ønsker en løsere puré. Smak til med salt og pepper.

Vend inn hakket persille med de bakte potetene og server med fiskepinner, ertepuré og sitronbåter. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torskefilet, delt i ”pinner”
2 egg, vispet
50 g hvetemel*
1 pose brødkrumme

700 g potet, ternet
½ bunt persille, hakket 

1 pk erter
2 ss smør*

1 sitron i båter

salt & pepper*
olje & smør til steking*


K = fra kjøkkenskapet