1. Varm en stor gryte med litt stekeolje. Fres løk, fennikel og søtpotet til løken er blank. Tilsett ingefær, chili og krydderblandingen, og la det frese 1-2 minutter. Tilsett, linser, paprika, kikerter, tomatpassata, honning og lik mengde vann som tomatpassata. Tips: Fyll tomatpassataglasset med vann, sett på lokk, rist og hell oppi gryten, så får du lik mengde vann og de siste godene som er i glasset. La gryten småkoke under lokk til grønnsakene og linsene er møre – ca. 20 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.

    Mens gryten koker 
  2. Lag bulgur etter anvisning på pakken og smak til med litt olivenolje eller smør og salt når den er ferdig.

  3. Når gryten er ferdig Tilsett fisken, skru ned varmen, legg på lokk og la fisken trekke i 3-5 minutter.

  4. Server fiskegryten med bulgur.

 


Middagstips

Honning kan også erstattes med tørket aprikos eller rosiner. Server med ristede mandler eller nøtter. Rist nøttene selv ved å ha nøtter litt vann og godt med salt i en stekepanne, la vannet dampe bort og rist nøttene til de er tørre.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk sei, ternet
1 løk, ternet
300 g søtpotet, skrelt/ternet
1 fennikel, ternet
1 boks krydder
1 ss ingefær, revet/finhakket
½-1 rød chili, finhakket u. frø
1 pk linser
1 paprika
1 boks kikerter, silt
1 tomatpassata
1 ss honning*

1 pose bulgur

salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet

 


For glutenfri oppskrift, erstatt bulgur med quinoa.