1. Ha 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt i en gryte og kok opp. Når det koker – rør rundt og skru ned varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 15-18 minutter til alt vannet er absorbert. Ha i mer vann dersom risen ikke er ferdig.
     
  2. Varm en vid gryte med litt olje og stek løk, gulrot, paprika og hvitløk til det er blankt. Tilsett ingefær og la den steke i noen sekunder. Tilsett tomatpassata, kokosmelk og kok opp. Smak deg frem med chiliflakene til du finner en passe styrke på sausen. Smak til med lime, salt og fiskesaus.
     
  3. Skru ned varmen på stekeplaten, tilsett fisk, sukkererter og la det trekke under lokk i ca. 5 minutter. Løft opp en bit fisk, klem lett på den, flaker den seg er den ferdig.
     
  4. Server den asiatiske fiskegryten med ris og masse grovhakket koriander.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

1⁄2 løk, skivet
2 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, tynne staver
1 paprika, tynne skiver
ca. 3 cm ingefær, revet
1⁄2 glass tomatpassata
1 boks kokosmelk
tørket chiliflak
1 pk sei, ternet
1 pk sukkererter
1 lime, saften
1 pt koriander, grovhakket

fiskesaus**
salt*
olje til steking*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes