1. Sett ovnen på 200°C.

  2. Smelt smør i en stor kjele. Tilsett mel og visp sammen. Spe med litt og litt melk mens du visper slik at du får en hvit saus uten klumper. La gryten koke i 5 minutter slik at sausen tykner og melsmaken forsvinner. Rør med jevne mel- lomrom slik at sausen ikke brenner seg. Smak til med salt, pepper og litt kajennepepper**.

  3. Legg fiskekakene i en ildfast form og varm i ovnen i 7-10 minutter.

  4. Kok opp 2 deler vann til 1 del couscous. Ha couscous i en bolle og hell over kokt vann sammen med salt, olivenolje og karrikrydder**. Rør rundt og sett på et lokk. La couscousen stå i ca. 5 minutter til alt vannet er absorbert.

  5. Kok opp en kjele med saltet vann og kok grønn- sakene i 5-7 minutter til de er møre. Hell av vannet på grønnsakene og tilsett i den hvite sausen.

  6. Server fiskekakene med stuede grønnsaker og couscous.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 pk fiskeburgere

1 pk couscous
1 ts salt*
3 ss olivenolje*
1 ts karrikrydder**

hvit saus:
60 g smør*
60 g mel*
1 l melk
1 knivspiss kajennepepper**

1 blomkål, buketter
1 brokkoli, buketter
3 gulrøtter, skivet


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes