1. Kok opp en kjele med vann, legg i posen med potet og skru ned varmen. Poteten kan ligge og trekke seg ferdig mens du lager resten av maten.
    
  2. Smelt smøret i en stor kjele med vann, tilsett mel og visp sammen. Hell over kraften fra fiskebollene samtidig som du visper. Spe med melk og gi sausen et oppkok. Pass på at du rører i gryten jevnlig så det ikke brenner seg og smak til med salt og pepper.
    
  3. Tilsett fiskebollene i sausen og skru ned varmen. La de trekke i minst 5 minutter. Synes du sausen er litt tykk, spe med litt mer melk.

   Mens fiskebollene trekker:
  4. Kok opp en liten kjele med vann. Skru av varmen og tilsett ertene. La ertene trekke i ca. 4 minutter til de er gjennomvarme. Smak på en ert og sjekk at den er varm, sil av vannet og tilsett litt olivenolje eller en klatt smør, salt og pepper.

   Mens ertene trekker:
  5. Bruk en potetskreller til å kutte lange bånd av gulrøtter på langs. Vend inn litt god olivenolje, salt og pepper.
   Server fiskeboller i sausen med potet, erter og gulrotråkost. Prøv også et dryss karrikrydder over fiskebollene hvis dere ønsker!

Middagstips

For glutenfri oppskrift, erstatt melet med det glutenfrie melet du har i skapet. Vi har testet oppskriften med jyttemel, bokhvetemel og kikertmel hvor alt gir en like god saus.

Antall porsjoner: 4
Tid: 35 min


700 g potet

2 ss smør*
2 ss hvetemel*
3 dl kraft fra fiskebollepakken
3 dl melk*
2 pk fiskeboller

1 pk erter
3 gulrøtter, høvlet

salt & pepper*
olivenolje*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes

 


For glutenfri oppskrift erstatt hvetemel med det glutenfrie melet du har for hånd. Vi har forsøkt med bokhvetemel, kikertmel og jyttemel. Alt blir like smakfult og godt.