Varm ovnen til 220°C. 

Skrell og kok poteter i rikelig med salt vann til de er møre. Koketiden vil variere etter størrelse på potetene, ca. 20 minutter. 

Lag hvit saus
I en stor kjele: Smelt smør, tilsett mel og rør sammen til det ikke er klumper. Tilsett melk mens du pisker til en glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. 

Stek fennikel og purre i en varm stekepanne til den har fått farge, vend inn i sausen sammen med linsene. Ha alt i en ildfast form. Fordel revet ost og topp med brødkrumme. Stek i ovnen til osten er gyllen og fin, ca. 10 minutter.

Riv gulrot på den grove siden av rivjernet og smak til med salt, pepper og olivenolje. 

Server gratengen med kokte poteter og råkost.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g potet

hvit saus
50 g smørK
50 g melK
5 dl melk
1 ts revet muskatK

2 fennikel, skivet
1 purre, skivet og vasket
1 glass linser, skylt
1 bit Fosheim ost, revet
½ pk brødkrum

3 gulrøtter, revet
1 ss olivenoljeK 

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet