Sil av laken- og skyll kikertene i kaldt vann. Finhakk løk, hvitløk og bladpersille.

Fres løken i en gryte med litt olje på middels varme til den er blank. Tilsett hvitløk og cummin, og la det steke videre et minutt eller to. Tilsett kikerter, egg, mel og bladpersille (spar ca. 1 ts til dressingen). Fjern kjelen fra varmen og kjør blandingen med en stavmikser til en grov deig. Smak til med litt sitronsaft.  

Tilbered linser etter anvisning på pakken.

Varm en stekepanne på middels varme med litt rapsolje. Øs opp en og en spiseskje med falaffelrøre i pannen og stek som små pannekaker. Stek til de er gylne på begge sider.

Sil av vannet på linsene.

Kutt rødløk, tomat, agurk og paprika i små terninger. Bland med linsene og smak til med olivenolje, salt og pepper.

Vask salat.

Smak til yoghurten med resten av bladpersillen, litt finhakket mynte, salt og pepper.

Server falaffel-plettene med couscoussalat, grønn salat og yoghurtdressing.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 bokser kikerter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss cummin*
3 egg
4 ss kikertmel eller annet glutenfritt mel*
0,5 bunt bladpersille
Sitronsaft

3 dl linser
0,5 rødløk
2 tomater (ca. 250 g)
0,5 agurk
0,5 paprika
salt og pepper*

0,5 pakke salat

0,5 yoghurt
1 ts bladpersille
1 ts mynte
salt og pepper*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri.