Sett stekeovnen på 180°C.

Kutt grønnsaker til falaffelen og kjør kikertene i en kjøkkenmaskin for å knuse de. Fres løk og hvitløk i en varm gryte i 4 minutter. Tilsett de blendede kikerter og stek videre i ca. 3 minutter. Fjern gryten fra varmen. Rør inn persille og egg til du får en fin og jevn smete. Tilsett litt og litt mel mens du rører. Med den siste ss mel tilsettes også salt og sitronsaft.

Stek små pletter i en mellomvarm panne i godt med olje. Gi de en god gyllen stekeskorpe før du snur de. Stek de ferdige i ovnen i ca. 10 minutter.

Kok hirse etter anvisning på pakken. Kutt alle grønnsakene til salaten. Legg rødløken i eplecidereddik og la det marinere i minst 5 minutter.

Når hirsen er ferdig bland sammen alle ingrediensene, hell av epl- ecidereddiken av rødløken og bland løken inn i salaten.

Tid: 45 minutter
Antall personer: 4


Falaffel:
2 bokser kikerter, blendet
1 stk løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1⁄2 potte kruspersille, finkutttet
2 eggeplommer og 1 helt egg
4 ss kikertmel*
1 stk sitron*, saften
1 ts salt*

Salat:

1 1⁄2 dl hirse, kokt etter anvisning
1 stk paprika, strimlet
1⁄2 stk agurk, i terninger
2 stk gulrot, strimlet
1 neve kruspersille, grovhakket
1⁄2 boks yoghurt
1 stk rødløk, tynne skiver
1⁄2 dl eplecidereddik*
 

*Fra kjøkkenskapet