1. Tilsett ingrediensene til falaffelen i en kjøkkenmaskin og kjør til en grov deig, eller bruk en stavmikser. Smak eventuelt til med litt sitron- eller limesaft om du har.
     
  2. Varm en stekepanne på middels varme med litt olje. Øs opp én og én spiseskje med falaffelrøre og stek som små pannekaker. Stek til de er gylne på begge sider.
     
  3. Kok opp 2 deler vann til 1 del couscous. Ha couscous i en bolle og hell over kokt vann sammen med salt, olivenolje og karrikrydder**. Rør rundt og sett på et lokk. La couscousen stå i ca. 5 minutter til alt vannet er absorbert.
     
  4. Bland de ternede grønnsakene med couscousen.
     
  5. Server falaffel med couscoussalat, grønn salat og Rørosyoghurt.

Middagstips

Smak til yoghurten med salt, pepper og sitronsaft. Du har fortsatt 1⁄2 agurk til rådighet, riv gjerne sammen med et hvitløksfedd og vend inn i yoghurten.


Erstatt couscous med quinoa for glutenfri oppskrift.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Falaffel:
2 bokser kikerter, silt
2 fedd hvitløk*, finhakket 1 ss spisskummen*
3 egg
4 ss kikertmel
sitron-/ limesaft**

couscoussalat:
1 pk couscous
1 ts salt*
3 ss olje*
1 ts karrikrydder**
1⁄2 rødløk, ternet
2 tomater, ternet
1⁄2 agurk, ternet
1 paprika, ternet

1⁄2-1 salat, kuttet
1⁄2 beger Rørosyoghurt
olje til steking*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes