Varm ovnen til 160°C.

Ris
Kok ris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig, bland i strimlet rødløk.

Falafel
Sil og skyll kikertene. Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser og kjør ingrediensene til falafelen til en grov deig. Smak til med litt sitronsaft. 

Varm en stekepanne på middels varme med litt olje. Øs opp én og én spiseskje med falafelrøre og stek som små pannekaker. Stek til de er gylne på begge sider. Stek ferdig ovnen i ca. 10 minutter.

Salsa
Bland avocado, chili, tomat og smak til med salt, pepper og limejuice.

Yoghurtdressing
Bland sammen yoghurt og hakket persille. Smak til med salt, pepper og limejuice.

Tilbehør
Pakk lefsene i aluminiumsfolie og varm i ovnen til servering.

Kutt grønnsakene som serveres som tilbehør. 

Fyll tortillalefsene med ris, grønnsaker, falaffel og rømmedressing. Server med avocadosalsa. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Ris
1 pk ris
1 rødløk, strimlet

Falafel
2 boks kikerter, silt
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss spisskummen K
3 egg
4 ss kikertsmel K
½ sitron, saften

Yoghurtdressing
1 beger Rørosyoghurt
½ potte persille, grovhakket

Salsa
1 tomat, ternet
1 avokado, ternet
½ chili, finhakket

Tilbehør
2 pk tortilla
½ agurk
1 gulrot, strimlet
1 grønn paprika, strimlet

1 lime, saften
olje til steking K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet