1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Riv agurk på den grove siden av et rivjern og bland sammen med rømme, litt salt og nykvernet pepper. Ved å begynne med dette, får smakene skikkelig satt seg.

  3. Sil og skyll kikerter. Tilsett ingrediensene til falafelen i en kjøkkenmaskin og kjør til en grov deig, eller bruk en stavmikser. Smak eventuelt til med litt sitron- eller limesaft om du har.

  4. Varm en stekepanne på middels varme med litt olje. Øs opp én og én spiseskje med falafelrøre og stek som små pannekaker. Stek til de er gylne på begge sider.

  5. Varm en stor kjele med litt olje. Ha i løk, stangselleri og la det steke til at det har fått litt farge. Tilsett paprika, ingefær, chili og gurkemeie. Vend inn den kokte risen og hakket persille. Smak til med salt.

  6. Server falafel med krydret ris og agurkrømme.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Agurkrømme:
1⁄2 agurk
1⁄2 Røros rømme

Falafel:
2 boks kikerter
2 fedd hvitløk, revet eller finhakket
1 ss spisskummen*
3 egg
4 ss kikertsmel*
sitron/lime**

Krydret ris:
1 pk ris
1⁄2 løk, hakket
1 stilk stangselleri, ternet
1 paprika, ternet
1 cm ingefær, revet
1 chili, finhakket
1 ts gurkemeie*
1 bunt persille, finhakket

salt & pepper*
stekeolje*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes