Espressobønner

Espressobønner

250 g hele espressobønner fra Oslos beste brennerier.



Hver uke plukker vi ut sesongens beste espressobønner fra KAFFA eller Tim Wendelboe.

Dette er Kaffa sin metode: For det første må kaffen brennes sakte for å utvikle smaken kontrollert og bevare sin kompleksitet. Det vil si at de tar seg tid til å tørke kaffen lenge, men effektivt. Dessuten brukes lang tid på de neste nivåene når kaffens syrer skal omdannes til nye smaker og sødmen skal utvikles. Dette er ”slow roast” – om du vil. Avhengig av bl.a. kaffetypen, avsluttes brenneprosessen på litt forskjellige nivåer, men generelt kan man si at dette er en mellombrent kaffe. Midt i mellom. Spot on.

Tim Wendelboe er tidligere verdensmester i baristakunst og har sitt eget kaffebrenneri på Grünerløkka i Oslo. Kaffebønnene er verdensanerkjente og serveres på kaffebarer over hele verden fra New York til Melbourne. De selger kun små partier av hver kaffesort og tilbyr nye smaker hele tiden etter sesong. Dette fordi de kun kjøper små partier fra kaffebøndene for å sørge for at kaffen alltid er fersk og smakfull. Fremfor å blande sammen flere kaffesorter i en smakløs affære ønsker Tim Wendelboe å vise frem det enorme spennet mellom smaker kaffe har å tilby.

Bruksområde: Espresso



Prøv også