Varm en stor kjele med litt olje og stek løk til den er blank.

Kutt potet i små terninger og tilsett i gryten sammen med buljongterning og vann. La det koke til potetene er møre. 

Tilsett erter og kok opp. Når ertene er varme, kjør suppen slett med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til med sitron, salt og pepper. 

Tilsett aspargesbønner i suppen og la de småkoke til de er møre. 

Sil av og skyll smørbønnene. Ved sammen med hakket persille og cottage cheese. Smak til med litt olivenolje, salt og pepper. 

Server ertesuppen med bønnesalaten. 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 løk, grovhakket
3 poteter, skrelt/ternet
1 grønnsaksbuljongterningK
1 liter vann
1 pk erter
1 sitron, saften
1 pk aspargesbønner

1 boks smørbønner, silt
½ potte persille, hakket
1 beger cottage cheese

salt & pepperK


K = fra kjøkkenskapet