1. Varm ovnen til 200°C. 

  2. Varm en vid gryte med litt olje. Stek løk, gulrot, potet, chili, ingefær og daal-krydder til løken er blank og poteten har tatt litt farge. Tilsett hvitløk og la det steke videre et minutt. 

  3. Stek brødet i ovnen i 5-10 minutter. 

  4. Tilsett tomat, linser, vann og en buljongterning i gryten. La det småkoke i 15-20 minutter under lokk. Spe med vann hvis gryten blir for tykk. 

  5. Rett før servering: Tilsett vårløk, smak til med salt, pepper og litt sitronsaft hvis du har. Server med grovhakket koriander og nystekt brød.
     


Middagstips

Liker du glatte supper bedre? Kjør suppen slett med en stavmikser og spe med litt vann til ønsket konsistens. 

 

 

 

Tid: 30-35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 løk, finhakket
2 gulrøtter, ternet
4 poteter, skrelt og ternet
1 grønn chili, finhakket med frø
1 bit ingefær, revet
1 beger daal-krydder
2 fedd hvitløk, finhakket
2 tomater, ternet
200 g røde linser
6 dl vann
1 terning grønnsakbuljong*
1 bunt vårløk, hakket grovt

1 hirsebrød
1 potte koriander, grovhakket
stekeolje*
salt & pepper*
sitronsaft*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, server gjerne med ris istedet for brød