1. Visp sammen egg, melk og smeltet smør. Rør inn mel og salt til en jevn røre. La stå og svelle på benken i minimum 5 minutter. 

  2. Kutt auberginen i små terninger og dryss over litt salt. Skyll grønnkålen, fjern stilken og grovhakk. Del soppen i biter og hakk løk. 

  3. Stek pannekakene i en ”non-stick” panne. Smør pannen med et tørkepapir med litt olje mellom stekingen. 

  4. Varm en stor panne med litt smør og stek aubergine, løk og sopp til det har fått en fin farge og auberginen er mør. Tilsett grønnkål og stek videre et minutt. Rør inn rømmen og smak til med nykvernet pepper. 

  5. Kutt gulrot, stangselleri og agurk i tynne strimler som vist på bildet. Bruk gjerne en mandolin om du har: Kutt først tynne skiver og deretter strimle disse – På kokkespråket kalles det for ”julienne”. 

  6. Legg en god skje med sopprøren på crêpen og brett sammen, som på bildet. Server med råkostsalat.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Til ca. 12 crêpes:
3 egg
5 dl melk
100 g sammalt hvetemel fin*
100 g hvetemel*
40 g smør*
1 klype salt*

1 aubergine, små terninger
1 pk grønnkål, grovhakket
1 pk sjampinjong, biter
1 pk kantarell, biter
1⁄2 løk, hakket
1⁄2 beger Rørosrømme

1⁄2 agurk
2 gulrøtter
1 stilk stangselleri

smør & olje til steking*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, lag pannekakene med bokhvetemel.