1. Varm ovnen til 220°C.

  2. Kok søtpotet til det er mørt. Tilsett sous vide potet mot slutten av koketiden slik at de blir varme.

  3. Varm en vid gryte med litt olje. Stek gulrot, purre og løk til det er blankt. Tilsett kjøttdeigen og stek den skikkelig godt (se tips!) til den er karamellisert i kantene. Tilsett tomatpuré, hvitløk og la det frese i 30 sekunder. Tilsett vann og kok i 3 minutter.

  4. Rør 1⁄2 ss maizena i 1 ss kaldt vann og tilsett i gryten. La det småkoke et par minutter videre og smak til med salt og pepper.

  5. Sil av vannet på potetene, tilsett smør og mos til en stappe. Smak til med salt og pepper.

  6. Ha kjøttfyllet i dype porsjonsformer, eller en ildfast form, topp med søtpotetmosen og riv over osten. Pass på at den ildfaste formen ikke er for stor. Da blir paien veldig flat, og potetmosen vil ikke dekke. Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen.

  7. Bland sammen de siste grønnsakene til en salat, dryss over litt god olivenolje og server sammen med paien.

Middagstips

Ikke salt vannet når du lager potetmos. Da vil den få en limete konsistens.

Stek kjøttet skikkelig godt til skorpen er karamellisert. Ønsker du mer dybde i paien kan du tilsette en kyllingbuljongterning i gryten, men steker du kjøttdeigen godt nok skal ikke det være nødvendig.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


300 g søtpotet, småternet
600 g sous vide potet
1 ss smør*

2 gulrøtter, finternet
1 løk, finhakket
1 pk kjøttdeig
1 1⁄2 ss tomatpuré*
2 fedd hvitløk*
3 dl vann
1 ss maizena**
2 ss vann*
1⁄2 parmesan, revet

1⁄2 salat
1⁄2 squash, skivet
2 tomater, skivet


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes