Varm ovnen til 220 grader. 

Skrell potet og søtpotet. Kutt i små biter og kok til de er møre. Obs! Det er viktig å ikke salte vannet, da får stappen en limete konsistens.

Finhakk gulrot og løk. Stek i litt olje til grønnskene er blanke. Legg grønnsakene til side i en skål. 

Stek kjøttdeigen i samme stekepanne til den er godt brunet. Bruningen gir en ekstra god smak.  

Tilsett tomatpuré og la det frese i 30 sekunder. Tilsett kraften og grønnsakene og la det koke i ca. 3 minutter. 

Bland ut maizena i et par ss kaldt vann. Bland ut i pannen og la det putre et par minutter videre. Smak til med salt og pepper.

Sil av vannet på potetene. Tilsett et par ss smør og mos potetene med en stapper eller sleiv. Smak til med salt og pepper. 

Fyll kjøttblandingen i dype porsjonsformer eller en liten ildfast form. Fordel stappen over kjøttblandingen som et lokk. 

 
Riv over osten. Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen.

Mens paien steker: Vask salat. Kutt squash, agurk og tomat i biter. Bland sammen og smak til med god olivenolje. 

Kommentar: 

Denne retten tar nok litt lenger tid å lage, men stol på oss - det er den verdt! Paien kan også lages dagen i forveien og varmes opp. 

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 gram søtpotet
500 gram potet
2 spiseskje olje til å steke i*
2 stk gulrot
1 stk løk
1 pk økologisk kjøttdeig av Urfe
1.5 spiseskje tomatpuré* (eventuelt ketchup/knust tomat)
3 desiliter kraft: 3 dl vann + 1 buljongterning*
1 spiseskje Maizena* (Blandes ut i 2 ss kaldt vann)
1 klype salt*
1 klype pepper*
2 spiseskje smør*
1 stk Rød Kjerringøyost
0.5 stk salat
0.33 stk squash
0.33 stk agurk
250 gram tomat
0.5 desiliter god olivenolje*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri.