Sett ovnen på 220°C

Kok ternet potet i vann uten salt til det er mørt. 

Mens poteten koker
Stek kjøttet i en panne i en blanding av smør og olje til det har tatt farge. Tilsett gulrot, hvitløk, stangselleri og løk, og la det steke til løken er blank.  

Dryss over litt mel og tilsett vann, laurbærblad, balsamico og tomatpassata. Kok opp, skru ned varmen på platen og la det putre til sausen har kokt litt inn.

Sil av vannet på potetene, tilsett smør og melk, og mos til en puré. Smak til med salt og pepper.

Hell kjøttet over i en ildfastform og fordel potetpureen på toppen. Topp med finrevet ost og stek i ovnen til osten er gyllen. Bruk gjerne grillen på ovnen, men følg med så det ikke blir brent. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk potet, skrelt, ternet
2 ss smør K
1-2 dl melk K

1 pk kvernet oksekjøtt
3 gulrot, skrelt, små terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
2 silker stangselleri, finhakket
1 løk, finhakket
1 ss hvetemel K
1 dl vann
2 laurbærblader K
1 ss balsamicoeddik K
1 glass tomatpassata

1 bit Fosheim ost, revet fint

salt & pepper K
smør & stekeolje K


K = Fra kjøkkenskapet

 


For glutenfri oppskrift, bruk glutefritt mel.