1. Ha 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt i en gryte og kok opp. Når det koker – rør rundt og skru ned varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 15-18 minutter til alt vannet er absorbert. Ha i mer vann dersom risen ikke er ferdig.
   
 2. Varm en wokpanne eller stor panne med litt olje. Stek kjøttet til det er gjennomstekt og har fått en fin stekeskorpe. Stek gjerne kjøttet i to omganger for å unngå en overfylt panne - da blir kjøttet fort seigt fordi det vil koke og ikke steke. Løft kjøttet ut av pannen, legg til side og tørk pannen.
   
 3. Ha ny olje i pannen. Stek løk og hvitløk til det er gyllent. Tilsett resten av grønnsakene og stek til det begynner å bli mykt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
   
 4. Lag kyllingkraft ved å koke opp 2 dl vann, rør ut 1⁄4 kyllingbuljongterning og 1 – 1 1⁄2 soyasaus. Pass på å ikke bruke for mye kyllingbuljong da det i kombinasjon med soya lett kan bli veldig salt.
   
 5. Rør ut 1⁄2 ss maizena i 1⁄2 dl kaldt vann, bruk gjerne et glass med lokk som du rister.
   
 6. Tilsett kjøttet i woken sammen med kyllingkraften. Kok opp og la kjøttet trekke til det er varmt. Spe med maizena til du får en litt tykkere saus.
   
 7. Server chop suey med ris og grovhakket koriander.

Tid: 30 min


1 pk strimlet svinekjøtt
1 løk, båter
1 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, skivet
1 paprika, strimlet
1 pk sukkererter
2 stilker stangselleri, skivet

kyllingkraft:
1⁄4 kyllingbuljongterning*
1-1 1⁄2 dl soyasaus*

1⁄2 ss maizena*
1⁄2 dl kaldt vann*

1 pk ris
1⁄2 - 1 pt koriander, grovhakket


*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes