1. Varm en stor gryte med litt olje. Stek kjøttdeigen til den har fått farge. Tilsett krydderblandingen og stek videre et par minutter. Tilsett 1 dl vann og la det koke inn.

  2. Tilsett løk, paprika, hvitløk og chili, og stek til løken er blank. Tilsett tomatpuré og la det steke videre et par minutter. (Husk at du kan sløyfe hvitløk og chili for en mer barnevennlig rett)

  3. Tilsett tomatpassata, kikerter, sukker og la gryten koke i 15-20 minutter. Ønsker du litt mer dybde i gryten, tilsett en buljongterning og se tips!

  4. Kok ris etter anvisning på pakken.

  5. Server Chili con carne med ris, limebåter og koriander.


Middagstips

For en mer barnevennlig rett; dropp kakao, kaffe, chili og server kikerter ved siden av.

Tid: 30-40 minutter


1 pk kvernet svinekjøtt
1 beger krydderblanding
1 dl vann
½ løk, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket*
1 chili, uten frø, finhakket
½ paprika, ternet
1 ss tomatpuré*
1 glass tomatpassata
1 boks kikerter, silt
1 ts sukker*
buljongterning (kan sløyfes)

1 potte koriander, grovhakket
1 lime, båter

3 dl ris


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes