Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm en stor gryte med litt olje og stek kjøttdeig til den er brun. 

Tilsett løk, paprika og stek et par minutter til det er blankt. 

Tilsett hvitløk, chili, krydderbegeret og tomatpuré og la det surre et minutts tid.

Tilsett tomatpassata, kidneybønner, sukker og vann. La gryten småkoke under lokk i 15–20 minutter. Spe eventuelt med mer vann hvis gryten blir for tykk. 

Vend til slutt inn hakket persille og server med ris.


TIPS!

I en autentisk chili er det alltid med en liten skvett kaffe, tilsett gjerne ½ dl.

For en mer barnevennlig rett; dropp kaffe, chili og server bønnene ved siden av.

Prøv også forskjellig topping, som revet ost, rømme eller tortillachips.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris 

1 pk kvernet storfekjøtt
1 løk, i terninger
1 rød paprika, i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1 chili, uten frø, finhakket
1 beger chilikrydder
1 ss tomatpurèK
1 glass tomatpassata
1 boks kidneybønner
1 ts sukkerK
1 dl vann
½ bunt persille, hakket

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet