Varm en panne med litt olje og stek guanciale til det begynner å bli gyllent og sprøtt. Tilsett løk og hvitløk–la det steke videre til løken er blank. 

Kok pasta etter anvisning på pakken, i saltet vann. 

Visp sammen egg, fløte og parmesan med en stavmikser eller visp. 

Når pastaen er ferdig, sil av vannet og ha den tilbake i kjelen. Tilsett guanciale med løken og fløteblandingen i kjelen. Rør rundt mens sausen tykner litt. 

Smak til med nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt.

Dryss over hakket persille og hakket tomat ved servering. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk guanciale, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, finhakket 

1 pk pasta
2 eggeplommer K
2/3 beger fløte
1/2 bit parmesan, finrevet

2 tomater, ternet
½ bunt persille, hakket 

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet 


For glutenfri oppskrift bruk glutenfri pasta.