Varm ovnen til 180°C.

Kok byggperler etter anvisning på pakken og sil av vannet når de er ferdig. 

Del tomatene i to og legg i en ildfast form med snittsiden opp. Strø over litt sukker, salt, pepper, olivenolje og balsamico. Bak i ovnen i 25 minutter. 

Del aromasopp i to og deretter i skiver. Kutt én del fennikel i terningen og den andre delen i supertynne skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern og legg til side til senere. Finhakk løk, stangselleri og hvitløk.

Stek grønnsakene (utenom de fine skivene med fennikel) i en stor gryte med litt smør og olje til soppen har tatt farge og løken er blank. Tilsett de kokte byggperlene og rør rundt.

Kok opp vannet og løs opp buljongterningen. Tilsett i gryten og la det koke litt inn. Byggottoen skal ha konsistens som en litt løs risengrynsgrøt.

Tilsett revet Grana Padana ost, sitronsaft, salt, pepper og rør godt rundt. 

Server byggottoen toppet med bakt tomat, grovhakket persille, ruccola og de fine skivene med fennikel.

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk byggperler

 4 tomater
1 ts sukker K
1 ts olivenolje K
1 ts balsamicoeddik K

200 g aromasopp
1 fennikel
½ løk, finhakket
1 stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
4 dl vann
1 grønnsaksbuljong terning K
1 Grana Padana ost, revet
1/3 sitron, saften

½ potte persille, grovhakket
½ pk ruccula
smør & olje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet