Kok byggperlene i kraft i ca. 20 minutter.

Kutt sjalottløk og purre i skiver, Finhakk hvitløk og kutt paprika i biter. Del cherrytomat i to. 

Fres chorizo i en stekepanne med litt rapsolje. Når pølsen begynner å bli gyllen tilsetter du sjalottløk, hvitløk, paprika og purre. La det surre på lav varme til grønnsakene er ferdig.

Tilsett en skvett hvitvin eller sherry i stekepannen og kok inn - Eller hopp til neste steg dersom du ikke har sherry/hvitvin. 

Tilsett cherrytomat og fjern pannen fra varmen. 

Sil av vannet på byggperlene - men ta vare på et par dl av kokekraften i kjelen. Tilsett revet parmesan og en klatt smør og la den hvile. 

Høvle squash i tynne bånd og reddik i tynne skiver. Bland sammen og vend inn litt god olivenolje.

Smak til byggottoen med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft. Bruk kokekraften fra byggperlene til å justere tykkelsen på konsistensen og rør rundt. Den skal "gli" litt utover tallerken.

Server bygottoen toppet med chorizoblandingen og squash- og reddiksalaten.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 liter kraft av vann med kyllingbuljongterning*
4 desiliter byggperler
1 spiseskje smør
0.5 stk parmesan
1 spiseskje olje til å steke i*
1 pk chorizo
2 fedd hvitløk
100 gram sjalottløk
1 stk paprika
1 pk cherrytomat
0.5 stk purre
2 desiliter sherry/hvitvin*
0.5 stk squash
0.5 stk reddik
0.5 desiliter olivenolje*
1 klype salt*
1 klype pepper*

*Fra kjøkkenskapet

For glutenfri oppskrift erstatt byggperler med quinoa eller annet glutenfritt gryn