Varm ovnen til 180°C. 

Kok ris etter anvisning på pakken.

Kutt grønnsakene og bland med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Kutt den hele svineytrefileten i skiver på ca. 1,5 cm tykkelse. Varm en stekepanne med litt olje. Dypp den ene siden av svinekjøttet i tacokrydder og stek kjøttet på begge sider til det har fått en fin stekeskorpe. Pass på at siden med krydder ikke brenner seg. Legg kjøttet i en ildfast form og stek ferdig i ovnen, 6–8 minutter.  

Varm en tørr panne på høy varme. Pisk sammen egg og pensle tortillalefsene på den ene siden. Stek tortillalefsene kjapt på eggesiden. (Kan sløyfes, varm evt. lefsene et par minutter i ovnen.)

Skjær kjøttet i tynne skiver og anrett sammen med grønnsaker, ris og tacosaus i tortillalefsene. Rull sammen og server – eller sett alt frem og la familien sette sammen sine egne burritos. 

Tid: 35  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

1 paprika, ternet
½ rødløk, skivet
2 tomat, ternet
1 agurk, ternet
olivenolje K
½ sitron, saften
salt & pepper K 

1 pk svin ytrefilet
1 beger tacokrydder

1–2 pk tortilla
1 egg, til pensling

1 glass tacosaus


K = fra kjøkkenskapet