Varm ovnen til 190°C.

Kok ris etter anvisning på pakken. Tilsett paprikapulver i kokevannet – og når risen er ferdig, vend inn hakket paprika.

Varm en stekepanne på høy varme med litt olje. Stek svinekjøttet til det har fått en fin stekeskorpe. Løft kjøttet ut av pannen. 

Stek stangselleri og løk i samme stekepannen et par minutter. Tilsett kidneybønner, chili og spisskummen og stek videre et minutt. 

Tilsett halvparten av tacosausen, vann og la det koke inn til en fast røre. Tilsett deretter kjøttet og smak til med salt og pepper. 

Legg tortillalefser utover kjøkkenbenken og fordel kjøttblandingen i midten av lefsene. Brett sammen som små puter og legg i en ildfast form. Topp pakkerne med resten av tacosausen og stek i ovnen i 2-3 minutter.

Server burritos med paprikaris og Rørosrømme.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris
1 ts paprikapulver K
1 paprika, hakket

1 pk strimlet svinekjøtt
2 stilker stangselleri, ternet
1 løk, ternet
1 boks kidneybønner, silt/skylt
½ chili, finhakket
1 ts spisskummen K
½ glass tacosaus
1 dl vann

1 pk tortillalefser
½ glass tacosaus
½ beger Rørosrømme

stekeoljeK
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet


For glutenfri, bruk glutenfrie tortillalefser