Kutt poteter i båter og stek i ovnen på 190C i ca. 25 minutter.

Bland sammen eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er helt oppløst. Kutt agurk og fennikel tynt med en mandolin eller kniv. Bland med 1 ts salt og la det stå i 15 minutter. Etter 15 minutter klemmes vesken ut av agurken. Bland så sammen med syltelaken. Her kan den stå å trekke til resten av maten er klar, jo lengre jo bedre.

Kutt rødløk, tomat, chili og vend sammen saften av en lime. Smak til med salt og pepper.

Stek burgerne i en varm panne eller på grillen til de er gjennomstekte.

Varm burgerbrødene i ovnen eller på grillen i ca. 5 minutter.

Anrett burgerne med brød, grønn salat, tomatsalsa, syltet agurk- og fennikel. Server med potetbåter og estragonmajones.

Kommentar:
Det er flere burgere enn burgerbrød. Burgerne smaker himmelsk naturell - eller for de som er ekstra sultne, kanskje en dobbel burger?
Vi er så utrolig glade i syltet agurk at vi har brukt dette i både denne retten og til fiskepinnene. Lag derfor dobbel mengde og spar på halvparten til neste måltid så sparer du tid.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


400 g potet – i båter
salt og pepper*
1 dl stekeolje*

1 pk hamburgerbrød fra Kolonihagen Bakeri
3 pk burgere fra Ask gård

½ stk lollosalat – vasket og revet

1 beger hjemmelaget estragonmajones

tomatsalsa:
300 g tomat – fine terninger
1 stk rødløk – fine terninger
½ stk chilli – finhakket
1 stk lime
salt og pepper*

Syltet agurk- og fennikel:
¼ dl eddik
½ dl sukker
¾ dl vann
½ stk agurk – i fine skiver
½ fennikel – i fine skiver  
1 ts salt*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er melkefri, for glutenfritt erstatt brødet.