1. Varm ovnen til 220°C og tenn eventuelt grillen..
     
  2. Kutt søtpoteten i staver. Vend inn litt god olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til de er gylne og nesten litt brent i kantene.
     
  3. Kutt salat, tomat og agurk og legg på et serveringsfat.
     
  4. Bruk en skarp kniv til å skjære rett gjennom kjøttdeigpakken, del i 4 like biter, fjern så plastikken og klapp flate til 4 like burgere. Krydre burgerne skikkelig på begge sider med salt og pepper.
     
  5. Grill eller stek burgerne i ca. 4 minutter på hver side høy varme - eller velg selv hvor rå/gjennomstekt du liker burgeren. Har du et steketermometer er burgeren rosa i kjernen ved 65°C.
     
  6. Når det er ca. 3 minutter igjen på søtpotetene: Legg burgerne inn i ovnen eller på grillen for litt varme.
     
  7. Smak til yoghurten med salt, pepper og 1-2 ss ketchup.
     
  8. Server hamburgerne med brød, søtpotetstaver, skivet agurk og tomat, salat og rosa dressing.

Middagstips

Ønsker du å løfte dressingen til nye høyder? Tilsett i tillegg litt lake fra sylteagurk og finhakket dill.

Har du osterester i kjøleskapet? Ja, da vet du best om du liker hamburger eller osteburger best.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk kjøttdeig
1 pk hamburgerbrød

700 g søtpotet

1⁄2 salat, kuttet
1⁄2 agurk, skivet
2 tomater, skivet

1⁄2 beger Rørosyoghurt
ketchup*

salt og pepper*
olje til steking*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


Likte du kjøttdeigen som fulgte med i kassen til denne oppskriften? Prøv vårt taco sett!

 

 

 

 

*Fra kjøkkenskapet