Varm ovnen til 220°C.

Kok opp en kjele med godt saltet vann og kok potetterninger i 5 minutter. Sil av vannet og legg i en ildfast form med litt smør eller olje. Stek i ovnen i ca. 20 minutter til de er gylne og gjennomstekt. Smak til med salt og pepper. (Ved å koke potetene først, får du ned steketiden og gir de litt mer smak)

Legg sopp og løk på en langpanne og vend inn litt olje eller smør, salt og pepper. Bak i ovnen til løken og soppen er gyllen og falt sammen.  

Form kjøttdeigen til like store burgere. Salte og pepre godt på begge sider av burgerne. 

Varm en stekepanne med litt olje på høy varme. Stek burgerne i ca. 3 minutter på hver side. Da fikk vi en fin rosa kjerne som vi liker best, men steketiden vil variere ut fra tykkelsen på burgeren og hvor gjennomstekt du liker den.

Løft burgerne ut av pannen, knekk i egg og stek speilegg.  

Varm brødene noen minutter i ovnen.

Server burgern med speilegg, soppblanding, skivet tomat og ovnsbakte poteter.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet, grove terninger

1 pk kvernet storfekjøtt

1 løk, skivet
200 g aromasopp, skivet
2 ss smør K 

4 hamburgerbrød
2 tomater, skivet
4 egg

salt & pepper K
smør eller olje til steking K


K = fra kjøkkenskapet


For glutenfri oppskrift, sløyf eller lag med glutenfrie rundstykker. Du kan også bruke to kålblader eller pakke inn burgeren i hjertesalat.